Lekker zomers – Wijn kersen sorbet

wijn ijs

Een sorbet met kersen is al lekker, maar met een beetje alcohol erin smaakt hij nog lekkerder. Hoe maak je deze kersen wijn sorbet?

Wat heb je nodig:

  • een hoog glas
  • een bak vanille ijs
  • fles rode wijn (fruitig)
  • fles mineraalwater (bubbels)
  • pot met amarena kersen

Hoe maak je het:

  • zet het glas voor 10 tot 15 minuten in de vriezer zodat het ijs wat minder snel smelt.
  • Doe 2 bolletjes vanille ijs in het glas (of net zoveel om het glas voor 2/3 deel te vullen)
  • Voeg vervolgens langzaam in gelijke delen de wijn en mineraalwater toe, giet het over het ijs heen.
  • Als laatste een topping van een paar amarena kersen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge