Lekker in de zon met de Sun Timer App van Lancaster

lancaster sun timer

Wil je een mooie bruine teint… zonder bang te zijn om te verbranden? Lancaster heeft een gratis App hiervoor ontwikkeld, de Sun Timer App. Deze App is speciaal ontwikkeld door haar wetenschappers om je te helpen om de tijd dat jij jezelf blootstelt aan de zon, te monitoren. De gratis te downloaden App voor je smartphone adviseert je, dankzij een specifiek ontwikkelde timer, wanneer je je zonproduct opnieuw moet aanbrengen of wanneer je uit de zon moet gaan. Erg handig!

De App is verbonden met een zeer precies algoritme dat actief verschillende factoren berekent: je locatie, de manier waarop je bruin wordt, het moment van de dag en de SPF-factor van de zonbescherming die je aanbrengt.
Het algoritme is gebaseerd op een intensiteitscurve die elke minuut vastlegt (van je locatie) en de beschermingsfactor van je zonproduct, waardoor het mogelijk is om de blootstelling per minuut vast te stellen.

Hoe werkt het?
Wanneer je klaar bent om te gaan zonnen, klik je op de ´button´ en de countdown timer begint te lopen. Een alarm en een pop-up waarschuwen je wanneer het tijd is om je opnieuw in te smeren met je zonproduct. Wanneer je optimale blootstellingstijd in de zon bereikt is, word je, om het risico op een zonnebrand te vermijden, geadviseerd om te stoppen en uit de zon te gaan.

sun-timer-app

De Sun Timer maakt het dus mogelijk om te genieten van het zonnebaden terwijl de app je bescherming in de gaten houdt en dat is een fijne gedachte!

De Lancaster Sun Timer App, die je vrijwel overal ter wereld kunt gebruiken, is gratis te downloaden voor zowel IOS en Android.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge