Lekkere en snelle pasta van courgette, knoflook en garnalen

Dit gerecht smaakt heerlijk en is ook nog eens zo klaar! Handig dus na een lange werkdag.

Wat heb je nodig:

  • 2 medium courgettes (of kant en klare courgette spaghetti)
  • 350 gram medium garnalen/gamba’s, gepeld en schoongemaakt.
  • sap van 1 citroen
  • 3-4 tenen knoflook, geperst
  • gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • rode peper flakes (optioneel)
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • Maak spaghetti sliertjes van de courgettes met een speciale courgette schiller.
  • Doe de olijfolie, citroensap in een wokpan en verwarm op medium warmte. Zodra de pan goed warm is voeg je de garnalen toe. Wok de garnalen circa 2 minuten.
  • Voeg nu de knoflook en de rode peper flakes toe. Wok voor een minuut, goed omscheppen!
  • Voeg de courgette spaghetti toe en meng dit continue gedurende 2-3 minuten totdat ze iets gekookt en opgewarmd zijn.
  • Voeg vervolgens naar smaak peper en zout toe en voeg daarna de gehakte peterselie toe. Meteen opdienen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge