Lekkere recepten met Licor43

Op de website van Licor43 kwamen we verrassend lekkere recepten tegen! Wat te denken van Licor43 chocolademelk, rocky road, tiramisu of worteltjestaart!

Hieronder de recepten:

Licor43 Tiramisu

Wat heb je nodig:

  • 6 eetlepels Licor 43
  • 1 pak lange vingers
  • 2 – 3 kopjes espresso
  • 4 eierdooiers
  • 75 gram Poedersuiker
  • 500 gram mascarpone
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Hoe maak je het:

  • Zet twee kopjes sterke espresso en giet deze over in een diep bord of schaal.
  • Klop de 4 eierdooiers met de suiker en de helft van de Licor 43 schuimig tot een mooie crème. Klop lepel voor lepel de mascarpone door. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn.
  • Voeg de andere helft van de Licor 43 aan de afgekoelde koffie toe. Bekleed de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, nadat ze één voor één in het koffiemengsel gedoopt zijn. Let op dat je ze niet te lang in het het mengsel doopt, de lange vingers mogen niet te slap worden. Zijn de vingers een beetje droog dan kan er nog wat koffie overheen gedruppeld worden.
  • Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarponemengel.
  • Herhaal de procedure, dus weer een laag in koffie gedrenkte vingers, gevolgd door een mascarponelaag.
  • Zeef de cacaopoeder over de mascarpone (om te voorkomen dat de cacao vochtig wordt kun je dit ook eventueel vlak voor het opdienen doen).
  • Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Een nachtje mag ook, dan trekt de smaak helemaal goed in.

Licor43 Rocky Road

Wat heb je nodig:

  • 400 gram pure chocolade
  • 200 gram mini marshmallows
  • 110 gram ongezouten macademia noten
  • 100 gram gedroogde cranberry
  • 60 gram ongezouten pistachenootjes
  • 35 gram gemalen kokos
  • 60 ml Licor 43

Hoe maak je het:

  • Beleg een bakvorm van 18 bij 25 cm met bakpapier
  • Meng de marshmallows, cranberries, noten en kokos in een schaal
  • Smelt de chocolade au bain-marie
  • Roer de Licor 43 door de gesmolten chocolade
  • Giet de chocolade over het notenmengsel en meng alles goed
  • Doe alles in een bakvorm en druk goed aan
  • Laat minstens twee uur opstijven in de koelkast
  • Snijd daarna de Rocky Road 43 in blokjes met een warm mes

Licor43 Worteltjestaart

Wat heb je nodig:

  • 3 dl zonnebloemolie
  • 6 eieren
  • 400 gram wortel geraspt
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Geraspte schil van een 1/2 sinaasappel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram walnoten + extra voor garnering
  • 50 gram rozijnenVoor de frosting:
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram zachte boter
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 60 gram poedersuiker

Hoe maak je het:

  • Mix de eieren, de basterdsuiker en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
  • Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.
  • Voeg vervolgens de gehakte walnoten en de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar.
  • Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.
  • Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.
  • Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.
  • Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en de poedersuiker door de boter. Als je van zoet houdt kan je natuurlijk wat extra suiker toevoegen. Voeg eventueel een scheutje Licor43 toe.
  • Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af.

Je kunt de taart garneren met nootjes en een chocolaatje.

Licor43 chocolademelk

 

En als laatste deze Licor 43 Choco! Voeg een beetje licor toe aan je warme chocomel en garneer je Licor 43 Choco met je favoriete toppings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge