Lekkere witloftaart met rode ui en kruidenkaas

Boodschappen 10 - 2015 Anthony

Even geen zin in witlof met ham en kaas? Maak dan eens deze hartige taart met witlof, rode ui en kruidenkaas. Makkelijk te maken en snel klaar.

Benodigdheden:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels olijf- of arachideolie
  • 6 rode uien, in ringen
  • 1 eetlepel tijm of 1 theelepel gedroogd
  • 500 gram witlof
  • 200 gram kruidenkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • 150 gram gemengde bladsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 50 milliliter slasaus
  • 1 eetlepel pesto
  • taartvorm van 26 centimeter Ø, ingevet

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed de taartvorm met de deegplakjes en druk de deegranden goed tegen elkaar. Prik het deeg in met een vork.
  • Verhit de olie en bak hierin de uienringen 5-7 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper. Snijd intussen 1 cm van de onderkant van het witlof, halveer de stronkjes in de lengte en snijd ze in lange repen.
  • Schep de uien uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en bak het witlof 2-3 minuten.
  • Verdeel de uienringen en witlofrepen over het deeg. Verdeel de kruidenkaas erover. Bestrijk de deegranden met ei en bak de taart circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • Meng intussen de sla met de tomaat, komkommer, slasaus en pesto. Serveer de salade bij de witloftaart.

bron: boodschappen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge