Leuk voor buffet – Gorgonzola borrelbrood

We zullen deze maand veel recepten posten, want december is toch een maand van lekker eten en genieten! Dit borrelbrood is erg leuk voor een buffet, succes verzekerd want je blijft ervan eten! Alles wat je nodig hebt zijn vijf ingrediënten en 30 minuten.

Ingrediënten:

  • 500 gram pizzadeeg (gekocht of zelfgemaakt)
  • 70 gram ongezouten boter
  • 180 gram gorgonzola kaas
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 190 ° C. Vet een 22 cm ovenschaal in met anti-aanbakspray of een beetje boter.
  • Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en rol elk stuk tot een bal. Laat ondertussen de boter in een pannetje smelten. Leg de deegballen in een ​​grote kom en voeg de gesmolten boter toe. Wentel de ballen in de boter tot ze volledig bedekt zijn met boter.
  • Leg de ballen in cirkels in de ovenschaal. Giet de boter die is overgebleven in de kom over de deegballen heen.
  • Verkruimel de gorgonzola over de deeg ballen, en bak tot het deeg goudbruin is, in circa 18 tot 20 minuten.
  • Serveer warm, en garneer met peterselie en zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge