Leuk en lekker – Sushi taart!

Hoe leuk is deze sushi taart! Hier steel je de show mee op elk buffet.

Wat heb je nodig:

  • Voor rijst:
    – 225 gram sushi rijst
    – 315 ml water
    – 35 ml rijstazijn
    -1.5 eetlepel suiker
    -1 theelepel zout
  • Voor de vulling:
    -1 vel zeewier nori
    -350 gram verse zalm
    -1 grote komkommer
    -1/2 avocado
    -4 eetlepels mayonaise
    -1 theelepel wasabi
    -2 eetlepels olijfolie
    -10 takjes gehakte bieslook
    -zout
    -peper
    – 4 theelepels sesamzaad

Hoe maak je het:

  • Laat de rijst gedurende 1 uur in koud water staan. Ondertussen rijstazijn, suiker en zout verwarmen tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Laat de rijst gedurende 30 minuten in een zeef rusten zodat het kan wellen.
  • Giet de rijst in een pan met 360 ml water . Breng het water aan de kook en laat 5 minuten koken.
    Verwijder het deksel, zet het vuur lager en laat nog 5 minuten koken op een laag vuur. Haal van het vuur en laat het 10 minuten rusten met het deksel erop.
    Voeg azijn toe en meng voorzichtig met een houten lepel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, maar absoluut niet in de koelkast!
  • Meng in een kom met mayonaise en wasabi.
  • Was de zalm onder stromend water en dep voorzichtig droog met keukenpapier. Snijd het in kleine blokjes en meng met sesamzaadjes, bieslook en olijfolie. Zet het daarna in de koelkast tot gebruik.
  • Schil de komkommer en snijd het in lange dunne plakken. Schil de avocado en snijd ze in plakjes.
  • Snijd het nori vel in het formaat van de springvorm en plaats deze op de bodem.
  • Maak je handen nat, zodat de rijst niet blijft plakken, en spreid de helft van de rijst over het nori vel, druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. 
  • Bedek met een laag wasibi mayonaise en bedek daarna met plakjes komkommer en avocado. Hierboven een laagje zalm. Herhaal hierna alle lagen nog een keer en eindig met een zalm laag.
  • Je kunt eventueel garneren met een beetje taugé.
  • Bewaar in de koelkast totdat je de taart gaat te serveren, haal de taart wel een half uur voor serveren uit de koelkast anders is de rijst te koud en dat is zonde voor de smaak!

bron: pimentoiseau

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge