Leuk idee voor buffet – Amerikaans Spinazie Dip Brood

 

amerikaans-spinazie-dipbrood

Het klinkt apart, een dip van spinazie, maar geloof ons, het is superlekker! Leuk voor een buffet, maar ook gewoon lekker als brood maaltijd.

Wat heb je nodig?

  • olijfolie
  • 300 g verse spinazie (maar het kan ook met diepvries spinazie)
  • 1  rode puntpaprika
  • 1  lente-ui
  • 1 knoflookteentje
  • 150 g artisjokbodems of -harten (dit hoeft er niet in)
  • 1  groentebouillonblokje
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1  rond landbrood

Hoe maak je het?

  • Verhit een scheutje olie in de pan en bak de spinazie circa 3 minuten. Gebruik je diepvries spinazie, dan eerst even ontdooien in de magnetron.
  • Snijd de paprika in blokjes. Pel en hak de knoflook grof, of pers het teentje. Snijd de lente-ui in ringen.
  • Pureer de paprika, knoflook, artisjokbodems, lente-ui, groentebouillonblokje, spinazie, Parmezaanse kaas, mayonaise en de yoghurt tot een smeuïge dip. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de bovenkant van het brood af en hol het brood uit. Snijd het overgebleven brood in stukjes. Vul het uitgeholde brood met de spinazie dip en serveer met de broodstukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge