Leuk en lekker kerst dessert – IJs kerstkrans met fruit en chocolade

In het kerstmagazine van Jumbo kwamen we deze geweldige ijs kerstkrans tegen. Dit ziet er toch echt geweldig uit!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram pure chocolade
  • 75 ml slagroom
  • 1 eetlepel amandelschaafsel
  • 3 chocolate chip cookies
  • 700 ml vanille schepijs
  • 300 gram fruitmix aardbei
  • 2 takjes munt (alleen de blaadjes)
  • poedersuiker om te bestrooien

Hoe maak je het?

  • Hak 100 g chocolade grof.
  • Breng in een steelpan de slagroom tegen de kook aan. Draai het vuur laag, voeg de grofgehakte chocolade toe en laat in de warme room smelten. Roer regelmatig zodat een gladde chocoladeroom ontstaat en laat van het vuur afkoelen tot lauwwarm.
  • Rooster in een koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  • Hak de koekjes grof. Hak de laatste 50 g chocolade in grove splinters.
  • Leg de koekjes, het fruit en de chocolade in een cirkel van ø 28-30 cm op een platte schaal. Bestrooi met het amandelschaafsel en de poedersuiker.
  • Schep 7 bollen ijs op het fruit. Maak de ijskrans af met 3-4 eetlepels chocoladesaus en de muntblaadjes. Serveer meteen en serveer de rest van de chocoladesaus in een mooi schaaltje apart erbij.

Hier een filmpje met uitleg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge