Leuk uitje – IJsbeelden festival Zwolle

ijsbeelden festival ijsbeelden festival foto

Veertig professionele kunstenaars uit binnen- en buitenland hebben zich voor het IJsbeelden festival in Zwolle laten inspireren door het thema van dit jaar: “Journey through a Frozen World”. Het festival vind plaats in een historische NS loods van bijna 15 voetbalvelden groot.

Het is een groots en spectaculair winterevenement met adembenemende ijssculpturen, imposante themawerelden en heel veel sneeuw-, ijs- en winterplezier voor jong en oud. En dat allemaal in een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. 

Je kunt de noord- en zuidpool, hun bewoners de ijsbeer en de pinguïn en het spectaculaire noorderlicht bewonderen. Tussen deze polen ligt een hele wereld voor je open. Ervaar de magie van het verre oosten en ontdek het mystieke Japan, het fascinerende China en neem plaats in een Thaise tuk tuk van ijs. Je loopt door de ongerepte Afrikaanse savanne, je zult de Big Five spotten en je reist door het overweldigende Egypte met haar piramides en graftombes. Het Amerikaans continent toont haar vele gezichten, van Maya overblijfselen in Midden Amerika tot de hedendaagse graffiti en natuurlijk basketbal in New York.  En natuurlijk ontbreekt Europa niet op deze reis en die brengt je naar Parijs, de stad van de liefde, en Italië met haar toren van Pisa. Ontdek de iconische gebouwen en figuren van verschillende Europese bestemmingen. Tot slot bevind je je Down Under en ervaar je  de tradities en cultuur van Australië.

Kortom, een leuk uitje voor het hele gezin!

Het IJsbeeldenfestival is er tot 24 januari. Dinsdag t/m zondag geopend. Maandag gesloten.

ijsbeeldenfestival 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge