Leuk uitje – Prinsen- en prinsessendagen Paleis ’t Loo

 

Museum Paleis Het Loo organiseert ook deze zomer voor kinderen de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Dit jaar op de dinsdagen én woensdagen! Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon.

 

Het paleis, de tuinen en stallen vormen speciaal voor kinderen het sprookjesachtige decor op de Prinsen- en Prinsessendagen. Een boordevol programma met allerlei gezellige activiteiten, leuk voor meisjes én jongens!

De theatervoorstelling ´Een prinses wordt een ridder´ en een goochelaar met ‘magische’ kunsten zijn in de paleistuinen te vinden. Kinderen leren alles over het echte prinses zijn in de etiquette-les en bij het pijl- & boogschieten of croquet ontdekken de prinsen hun talenten! Ze ontmoeten het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en nemen plaats op een koninklijke troon. Ook is het mogelijk een koetsrit te maken of een kinderaudiotour te volgen.

Ook in de restaurants worden de gasten als vorsten behandeld. De Balzaal wordt gerund door een heuse lakei, hij voert streng deurbeleid en alleen echte prinsen en prinsessen worden toegelaten. Bij het betreden van de Balzaal worden ze vorstelijk aangekondigd, waarna ze naar hun tafel gebracht worden om te genieten van een speciaal prinse(sse)ntaartje of een gerecht van de kindermenukaart.

Een extra feestelijk onthaal krijgen de kinderen bij de high tea in de Koningin Wilhelminazaal. Ze worden verwelkomd met een glas kinderchampagne en de hapjes zoals het prinse(sse)ntaartje ontbreken uiteraard niet! De high tea voor kinderen is online te reserveren.

Nieuw deze zomer: picknicken in de paleistuinen. Reserveer online de rijkelijk gevulde picknickmand met hartige en zoete lekkernijen. Er is ook een assortiment voor kinderen om het dagje uit met de prinsen en prinsessen helemaal compleet te maken!

In de zomer is er nog veel meer te doen op Paleis Het Loo! Tijdens de Prinsen- en Prinsessendagen kunnen kinderen ook aan de slag in het Kinder-atelier of even lekker spelen in ‘Speelpaleis Het Loo’. Voor een overzicht van alle kinderactiviteiten op Paleis Het Loo, zie Dagje uit met kinderen.

Dit jaar op dinsdag én woensdag in de zomer: 25 en 26 juli, 1 en 2 augustus, 8 en 9 augustus, 15 en 16 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge