Leuk uitje (voor kids) – EUREKA! Festival in Amsterdam op 29 november

eureka festival     Eurekafestival

Op zondag 29 november vindt van 10.00 tot 19.00 uur het EUREKA! Festival plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Hier kun je kennis maken met wetenschap en ervaren hoe relevant, interessant en veelzijdig de wetenschap is.

EUREKA! is hét festival waar de antwoorden op de vragen over wetenschap van bijna 12.000 Nederlanders in spannende live experimenten, proeven, mini-colleges en films tot leven komen. Veel van die vragen zijn erg leuk voor kinderen, zoals: ‘Kunnen we melk maken uit gras?’, ‘Waarom worden we eigenlijk moe?  en ‘Hoe ontstaan melkwegstelsels, sterren en planeten?’.

Maak kennis met Snowball, een witte kaketoe die graag danst op de Backstreet Boys! Stelletjes kunnen in de Mutual Wave Machine testen of zij daadwerkelijk op dezelfde golflengte zitten. In de tussentijd leven kinderen zich uit op het ontleden van apparaten en moedigen hun favoriete robot aan tijdens het robotvoetbal. Ook zijn er tal van chemische proefjes waar jong en oud aan kunnen deelnemen. Kortom, er valt genoeg te beleven!

Toegangskaarten kosten 15 euro (kinderen tot 12 jaar 7,50 euro) en zijn verkrijgbaar via www.eurekafestival.nl.

 erueka festival 2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge