Leuke food website – Healthy Sisters

healthy-sisters

Healthy Sisters is de website van de Marokkaanse zussen Rachida en Najima Kharbouch. De website staat vol heerlijke Marokkaanse gerechten die ze in een gezond jasje hebben gestoken.

Rachida was naar eigen zeggen veel te dik. De druppel was toen ze puffend haar zoontje de trap op droeg, en uitgeput boven kwam. Rachida schreef zich nog diezelfde week in bij een hardloopgroep en begon met gezond eten.

Zus Najima haakte na een halfjaar aan toen zij zag hoe goed Rachida zich voelde. Al snel vlogen de kilo’s eraf. “Vrienden vroegen: hoe doen jullie dat? Hebben jullie een wondermiddel?” Om al die vragen te beantwoorden, begonnen de zussen in februari 2014 een Facebookpagina om over hun strijd tegen de kilo’s te berichten. Healthy Sisters was geboren. Inmiddels hebben ze ook een eigen filmkanaal op YouTube.

De website staat vol verantwoorde recepten, tips over hardlopen en verhalen uit het persoonlijk leven van de zussen. Zij proberen bestaande Marokkaanse gerechten wat gezonder te maken, door bijvoorbeeld te kiezen voor spelt- of volkoren couscous, meer groente aan gerechten toe te voegen en minder suiker te gebruiken.

Inmiddels hebben de zussen ook een boek uitgebracht met de titel Healthy Sisters, vol tips voor een happy en healthy living!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge