Leukste en handigste vakantie apps

leukste reis apps    vakantie app op je mobiel

De vakanties zijn begonnen voor een deel van Nederland. Hieronder hebben wij een aantal apps voor je uitgezocht die handig en leuk zijn voor tijdens je vakantie of onderweg.

  • Vocre – Handige vertaler. Gewoon even inspreken wat je wilt zeggen, een van de 38 vertalingen kiezen en je boodschap wordt hardop voorgelezen, wel zo handig als je de taal niet zo goed spreekt.
  • Packing Pro – Door middel van handige afvinklijstjes maakt deze app een einde aan elke vorm van inpak stress. Te gebruiken voor een weekendje weg, een stedentrip, rondreis, etc, etc.
  • Hyperlapse – Met deze app maak je met één tik van je vinger de meest fantastische “timelapse (= versnelde) filmpjes van bijvoorbeeld het landschap waar je doorheen rijdt.
  • Parkopedia – Altijd weer een drama, een parkeerplek vinden in een vreemde stad. Dankzij deze app is het vinden van een park voortaan een fluitje van een cent. Vind je weg naar een van de 38 miljoen parkeerplaatsen in 6.308 steden en 52 landen!
  • Jumbo Autobingo – Een ouderwets spelletje in een modern jasje. Wie als eerste alle items op zijn kaart heeft gezien onderweg, wint de ronde.
  • Jetlag Genie – Of je nu op vakantie gaat of een zakenreis voor de boeg hebt: je wilt niet zo slap als een vaatdoek op je bestemming arriveren. Met name met grote tijdsverschillen ligt een jetlag op de loer, maar hier is iets op bedacht door deze app. Op basis van je vluchtinformatie en slaappatroon vertelt deze app je onder andere wanneer je het beste wakker kunt zijn, wanneer je moet proberen te slapen, wanneer je in licht of donker moet zitten, melatonine kunt innemen en je klok kunt verzetten. Zo kom je – hopelijk – uitgerust op de plaats van bestemming aan.
  • Wi-fi finder  – Zonder wifi heb je niets aan vele apps. Dan kun je peperdure roamingkosten gaan betalen, maar nog beter: zoek een gratis hotspot. Die vind je zelfs offline met Free Wifi Finder: daarmee kun je een database van 145.000 hotspots over de hele wereld gratis downloaden. Eenmaal op bestemming vind je de dichtstbijzijnde gratis hotspot via GPS. Werkt vooral goed in steden.
  • XE Currency – Simpelweg de beste, snelste en meest gebruiksvriendelijke wisselkoers-app. Rekent tegelijkertijd om naar 11 verschillende valuta, mocht dat ooit nodig zijn. Schudden met iPad of smartphone is voldoende om de bedragen te resetten voor een volgende ronde. Geen internetverbinding beschikbaar? Dan kiest hij de laatst gebruikte koers.
  • Hulp op zak – Wat is ‘brandend maagzuur’ in het Turks? Hulp Op Zak bevat een medisch woordenboek voor zes talen (ook Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans). Weet ook per land welke vaccinaties zijn vereist én beschrijft enkele honderden veelvoorkomende medische kwaaltjes, zoals brandwonden en maagklachten.
  • Triposo Travel Guide – Gratis reisgidsen van landen en steden over de hele wereld, van Bangkok tot Berlijn. Na downloaden ook offline toegankelijk. Voorzien van praktische informatie, maar ook van een plattegrond van de bestemming met restaurants, hotels, bezienswaardigheden enzovoort. Met bookmarks vind je je favoriete plaatsen snel terug.

 

51801039fb04d6393e00000a._w.540_s.fit_ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge