Light Festival Amsterdam van 1 december 2016 t/m 22 januari 2017

Amsterdam-Light-Festival  Amsterdam-Light-Festival-2

Ook dit jaar weer een Light Festival in Amsterdam! Nu alweer voor de vierde keer zijn de donkere wintermaanden in Amsterdam verleden tijd dankzij dit festival.

Hedendaagse (internationale) lichtkunstenaars toveren de stad om tot een ware lichtstad. Ontstaan vanuit het idee om de inwoners én bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen, biedt het festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars.

Dit jaar staat het ruim vijftig dagen durende festival in het teken van ‘Vriendschap’ en is te bezoeken vanaf 1 december 2016 t/m 22 januari 2017!

Amsterdam Light Festival bestaat uit twee hoofdroutes: Water Colors en Illuminade.

De vaarroute Water Colors biedt zowel de bezoeker van de stad als de Amsterdammer zelf een unieke kijk op de hoofdstad. Laat je over het water meevoeren langs de kunstwerken aan de Herengracht, de Amstel en het Oosterdok. De rondvaartboten vertrekken dagelijks (behalve oudejaarsavond) vanaf 17.00 uur tot 21.30 uur. De boottocht van 75 minuten brengt je langs, onder en door de meest ingenieuze en kleurrijke werken en is te bewonderen van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016.

Meer behoefte aan een wandeling? Loop de wandelroute Illuminade door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt en bewonder de sculpturen, projecties en installaties vanaf het land. De wandelroute Illuminade loopt van 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016. Gedurende de Illuminade vinden er verschillende evenementen, lezingen en activiteiten plaats die je kunt boeken. Bekijk de mogelijkheden voor wandelingen met een gids,of wanneer je de Illuminade op eigen houtje wilt bewandelen, dan kun je voor maar €3,50 een programmaboekje kopen. In dit boekje vind je informatie over de kunstwerken en twee plattegronden met beide routes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge