Makkelijk en gezond – Boerenkool carbonara

boerenkool carbonara

Boerenkool is hip tegenwoordig, maar ook gewoon gezond en lekker! Wil je een keer eens wat anders de gewone boerenkool stamppot, dan is dit een leuk, makkelijk en snel te maken recept!

Benodigdheden (4 personen):

  • 1 kg boerenkool, heel fijn gesneden
  • zout en peper
  • 200 g gerookt spek, in heel kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eidooiers
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 500 g spaghetti

Bereidingswijze:

  • Breng een grote pan water aan de kook en doe daar wat zout en de boerenkool in. Kook 10 minuten en laat de boerenkool vervolgens in een fijne vergiet goed uitlekken.
  • Kook nu de spaghetti beetgaar volgens de verpakking. Giet af en laat uitdampen in de grote pan.
  • Verhit intussen een koekenpan en bak het spek 8 minuten op middelhoog vuur uit. Voeg na 6 minuten de knoflook toe en bak die mee.
  • Klop eierdooiers, eieren, room en driekwart van de Parmezaanse kaas in een kom en breng op smaak met zout en peper. Doe de spekjes en het eimengsel bij de pasta in de pan, roer de kool erdoor en laat alles op laag vuur al roerend doorwarmen tot het net gaat binden.
  • Dien meteen op, met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge