Makkelijk en heerlijk kerst dessert – Pavlova met stoofperen en witte chocolade

We kwamen dit recept tegen op de Lidl website. Lidl heeft een uitgebreid kerst assortiment onder de naam Delicieux. Je kunt dit recept helemaal zelf maken, maar ook smokkelen en de pavlova en de stoofperen al kant en klaar kopen. Zo maak je indruk met een last minute kerst dessert dat amper tijd kost!

Wat heb je nodig?

  • 1 pavlova (lidl delicieux)
  • 3 stoofperen (zelfgemaakt of kant en klaar gekocht)
  • 400 ml rode wijn
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 gram witte chocolade

Hoe maak je het?

  • Schil de stoofperen, verwijder het klokhuis en snij in 4 parten.
  • Leg de stoofperen in een pan samen met de rode wijn, 100 gram suiker en kaneel. Voeg net zoveel water toe totdat de stoofperen onder water staan en kook ze vervolgens in 1,5 uur gaar en rood. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Zet de pan met het stoofperenvocht weer terug op het vuur. Voeg 100 gram suiker en laat het stoofperenvocht nog 20 minuten inkoken.
  • Snij de witte chocolade in brokken.
  • Verdeel de stoofperen over de pavlova. Schep de stoofperensiroop over de stoofperen en garneer met de brokken witte chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge