Makkelijk en lekker – Pitabrood met groenteballetjes

pitabroodje met groenteballetjes 2

Het is een ware trend aan het worden, kliekjes koken, deze groenteballetjes maak je van restjes groenten die je over hebt. Dit kan van alles zijn zoals bijvoorbeeld prei, wortel, bloemkool, courgette, aubergine of paprika. Liever geen tomaat, want hier zit teveel vocht in.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram restjes groente (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel rozemarijn (gehakt)
  • 2 theelepels tijm (fijngehakt)
  • 1 blik gekookte kikkererwten (400 gram) (uitgelekt)
  • 1 ei
  • 100 gram oude kaas (geraspt)
  • 25 gram bloem
  • 8 pitabroodjes

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin 5 minuten de groente omscheppend met de knoflook, de rozemarijn en de tijm. Schep in een koel en laat afkoelen.
  • Pureer de kikkererwten in een keukenmachine met de groenten, het ei, de kaas en de bloem. Haal het groentedeel uit de machine en voeg eventueel nog wat bloem toe wanneer het te vochtig is.
  • Vorm er met bloem bestoven handen handen balletjes van ter grootte van een walnoot. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 25 minuten goudbruin in de oven.
  • Verwarm de pitabroodjes de laatste 5 minuten mee in de oven.
  • Vul de pitabroodjes met de groenteballetjes, wat sla, rode ui en tomaat. Lekker met knoflooksaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge