Makkelijk, lekker en snel – Appeltaart brood rolletjes

Wat heb je nodig?

  • 10 plakjes wit (casino)brood
  • 2 appels
  • handje rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 175 gram suiker
  • 100 gram roomboter

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  • Meng de appels met 2 theelepels kaneel, 75 gram suiker en de gewassen en uitgelekte rozijnen.
  • Snijd de korsten van het brood en rol het brood plat met een deegroller. Meng in een soepbord 100 gram suiker met 2 theelepels kaneel.
  • Verwarm nu de roomboter totdat hij is gesmolten en giet dit in een ander soepbord.
  • Schep twee eetlepels van het appelmengsel in de lengte van het brood. Rol vervolgens het brood op tot een rolletje waarbij de vulling in het midden blijft zitten.
  • Haal de rolletjes eerst door het bord met gesmolten boter en vervolgens door het bord met de gemixte suiker en kaneel.
  • Bak de rolletjes in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm. Lekker met een bolletje ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge