Marinemuseum in Den Helder- Een leuk dagje uit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Het Marinemuseum Den Helder vertelt allemaal spannende verhalen over de marine: met interessante exposities over vroeger, leuke speurtochten en theatervoorstellingen. En wist je dat je hier zelf aan boord mag stappen van een onderzeeër of een oorlogsschip?

Kom aan boord

Spectaculair zijn de drie museumschepen van het Marinemuseum. De onderzeeboot Tonijn ligt hier met zijn ruim 1 miljoen kilo op het droge! Bezoekers gluren graag even binnen in dit imposante schip, waar 67 mensen opgepropt samen leefden. Het ramschip Schorpioen was eerst ‘het vrouwenschip’, maar nu is iedereen welkom in het gezellige museumrestaurant om een hapje te eten. Breng ook een bezoek aan de mijnenveger Abraham Crijnssen. Dit schip ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de Japanse invasiemacht, gecamoufleerd als tropisch eiland! Bekijk hoe het spannende verhaal tot leven komt in een theatervoorstelling aan boord van het schip. De voorstelling is alleen in het hoogseizoen en tijdens vakanties te bekijken.

Voel de spanning

Steek de handen uit de mouwen net als werfwerkers. In de geschutmakerij staat de interactieve tentoonstelling ‘Schip en Werf’. Kinderen en ouders mogen hier zelf lading hijsen, klinken, lassen of een boordkanon bemannen. Neem ook een kijkje in de zaal‘Werfwerk is mensenwerk’, hier beleef je het werk en leven van de werkers op de marinewerf in de negentiende en twintigste eeuw. En vergeet niet de spannende, nieuwe tentoonstelling Jacht op Piraten te bekijken. Een ontmoeting met de piraten rond de Hoorn van Afrika!

bron: www.dagjeweg.nl

r0-3f-300-225-f12-marinemuseum-helder-onderzeeboot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge