Meringue amandelrol met lemon curd room vulling

170178c196e061b5a13a25b69a9cd7e9

Ben je op zoek naar een mooi en lekker dessert voor de kerst, dan is deze Meringue Amandelrol ideaal! Hij ziet er geweldig uit en smaakt ook nog eens verrukkelijk, dus succes gegarandeerd!

Voor 8-10 personen
– 4 eiwitten
– 150 g lichte basterdsuiker
– 1 tl maïzena
– 1 tl witte wijnazijn
– 1 tl vanille-extract
– 75 g amandelpoeder of fijngemalen amandelen
– 50 g geschaafde amandelen

Voor de vulling:
– 200 ml slagroom
– 300 g (1 pot) lemon curd: bij de jams in de betere supermarkt of delicatessenwinkel
– 1 zakje klopvast poedersuiker

Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Klop de eiwitten in een schone, droge kom stijf. Voeg schep voor schep de suiker toe en klop steeds goed tot de volgende schep. Spatel dan met de hand voorzichtig de maïzena en de azijn door het beslag en vervolgens de gemalen amandelen. Smeer het daarna uit over de bakplaat. Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak 20 minuten. De merengue moet een bleke, lichtgouden kleur hebben en veerkrachtig aanvoelen. Haal ‘m uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Klop de slagroom met de klopvast net stijf. Spatel de lemon curd door de room.

Andere vulling (frambozen):                                                                                                                                                                     – 100 gram bevroren frambozen
– 1 theelepel kaneel
– 75 gram suiker
– 1-2 eetlepels maizena
– 150 ml mascarpone
– 100 ml slagroom
– 2 zakjes vanillesuiker
– poedersuiker

Breng de frambozen met de kaneel en de suiker aan de kook in een steelpan, laat zo’n 10 minuten inkoken tot een dikke saus, bind hem eventueel nog wat met maizena opgelost in een eetlepel water. Laat vervolgens afkoelen. Klop de mascarpone met de room en de vanillesuiker stijf met een garde of mixer. Dek af en laat ook afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.

Spreid een schone theedoek uit over het aanrecht en leg de merengue met de amandelkant naar onder er voorzichtig op. Pel het bakpapier van de merengue af. Smeer het lemon curd-roommengsel er over uit en rol de merengue heel voorzichtig op. Hij kan een beetje barsten, maar dat is niet erg. Leg op een mooie schaal en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
Bereiden: circa 30 min. Baktijd: 20 minuten. Circa 289 kcal p.p. (bij 10 personen)

Bron: Libelle

L50_kerstdiner_G87A0048b 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge