Midzomernachtloop 2016 van Natuurmonumenten op 18 en 19 juni

midzomernachtloop

Tijdens de midzomernacht van 2015 liepen meer dan 4.500 mensen verspreid over heel Nederland door de natuur. 299 wandelaars gingen een echte uitdaging aan en liepen de wandelmarathon over de Veluwezoom van 21, 42 of zelfs 63 kilometer. Daarmee haalden ze een bedrag op van bijna 110.000 euro voor de natuur.

En dit jaar wordt de midzomernachtloop weer opnieuw gehouden. Dit keer op 18 en 19 juni op diverse locaties in Nederland. Uitdagend, avontuurlijk en onvergetelijk! Dát is de midzomernacht wandelmarathon van Natuurmonumenten. Je loopt 21 (halve marathon), 42 (hele marathon) of 63 km(anderhalve marathon) in en voor de natuur! En dat in de nacht, door schitterende gebieden van de Veluwe.

Maar er zijn ook kortere wandeltochten of tochten van OERRR, speciaal voor kinderen. In heel Nederland organiseert Natuurmonumenten nachtwandelingen in natuurgebieden, die alleen tijdens deze nacht toegankelijk zijn. Met ruime keuze aan starttijden en afstanden is er voor ieder wat wils!

Boswachters van Natuurmonumenten hebben voor alle afstanden een prachtig parcours uitgestippeld door schitterende natuurgebieden op de zuidelijke Veluwe, zoals het Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom. Gebieden die na zonsondergang normaliter niet toegankelijk zijn, maar waarvoor Natuurmonumenten eenmalig een uitzondering maakt.De wandelmarathon loopt door gebieden waar herten struinen, zwijnen scharrelen, bosuilen roepen en nachtzwaluwen ontwaken zodra de schemering invalt. Met een beetje geluk zie je de dieren en hoor je ze ritselen in het struikgewas.

Wil je dit ook meemaken? Klik dan hier voor meer info!

midzomernachtloop 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge