Monchou taart in glaasjes

De Monchou taart maar dan net even anders, zodat je hem kunt serveren als dessert.

Wat heb je nodig (voor 6 glaasjes):

 

  • 250 gram bastogne koekjes
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klop en fix (dr. oetker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram witte suiker
  • 2 blikjes (kersen) vlaaivulling
  • eventueel verse vruchten om te garneren

Hoe maak je het:

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Verkruimel de bastogne koekjes in een keukenmachine of verkruimel ze in een plastic zak m.b.v. een deegroller op een houten plank. Zorg dat de koekjes goed verkruimeld zijn. Schep de koekkruimels in een kom.
  • Smelt 100 gram roomboter in de magnetron of op laag vuur en meng dit door de koekkruimels heen.
  • Vul de glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels een beetje aan met de achterkant van een lepeltje. Zet de glaasjes minimaal 15 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
  • Meng in een kom de monchou en de basterdsuiker goed door elkaar. De monchou is makkelijker te mengen als je er 3 of 4 eetlepels van de slagroom doorheen roert.
  • Klop de slagroom met de klop en fix en de vanillesuiker lobbig.
  • Meng het monchou mengsel door de slagroom heen tot er een egaal mengsel ontstaat.
  • Verdeel het monchou mengsel over de koekjesbodem in de glaasjes. Zet de glaasjes opnieuw in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel na een paar uur de (kersen) vlaaivulling over de monchou heen en zet de glaasjes terug in de koelkast om verder op te stijven.
  • Garneer voor het serveren eventueel nog met verse vruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge