Ovenschotel met zalm, sperziebonen, pesto en aardappelschijfjes

 

zalm ovenschotel bewerkt

Op zoek naar een lekker gerecht dat snel klaar is en ook nog gezond? Maak dan eens deze ovenschotel met zalm, sperziebonen, pesto en aardappelschijfjes. Dit gerecht staat binnen een half uur op tafel.

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 400 gram sperziebonen
  • 650 gram aardappelschijfjes, voorverpakt
  • 4 zalmfilets (150 gram per stuk)
  • 3 eetlepels groene pesto
  • zout en peper
  • (eventueel) schijfjes citroen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  • Breng in een grote pan water aan de kook en kook de sperziebonen hierin 3 minuten. Voeg de aardappelschijfjes toe en laat alles nog 1 minuut koken. Giet goed af en schep de pesto voorzichtig door de nog warme aardappels en sperziebonen.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de sperziebonen en de aardappelschijfjes eromheen. Breng de zalm op smaak met een beetje peper en zout (of viskruiden als je dat lekkerder vindt).
  • Bak de ovenschotel in 15 minuten gaar.

bron: vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge