Baktip voor sinterklaas – Pepernoten cake

pepernotencake

Heb je een keer zin in wat anders met Sinterklaas, dan is deze pepernoten cake leuk en lekker om te maken!

Het is eigenlijk gewoon een basis cake met pepernoten, wil je het helemaal gemakkelijk maken dan koop je gewoon een pak cakemix in de winkel. Vergeet niet de melk toe te voegen, want anders wordt de cake veel te droog!

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 100 gram pepernoten
  • ter decoratie: pepernoten en amandelschaafsel

Bereidingswijze:

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig, voeg de eieren één voor één toe en mix goed door elkaar.
  • Voeg de melk en het zelfrijzend bakmeel afwisselend in delen toe aan het beslag. Voeg samen met het meel ook een snufje zout toe.
  • Voeg de speculaaskruiden en pepernoten toe aan het beslag. Meng de pepernoten met een beetje bloem voordat je ze toevoegt aan het beslag.
  • Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Ter decoratie strooi je wat pepernoten en amandelschaafsel over het beslag.
  • Bak de cake gaar in 60 minuten op 160 graden.
  • Wanneer de cake uit de oven komt zijn de pepernoten bovenop nog heerlijk knapperig. Later, nadat je hem verpakt, worden deze iets zachter door het vocht uit de cake dat in de pepernoten trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge