Pesto kerstster van bladerdeeg

We zijn al helemaal in de kerstsfeer! Vandaag een variatie op de pesto kerstboom….namelijk de pesto kerstster!

Wat heb je nodig:

 

  • 2 grote vellen bladerdeeg, in cirkels van 30 cm doorsnee gesneden
  • 250 gram ricotta kaas
  • 250 gram verse pesto

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg een van de deegcirkels op de bakplaat.
  • Verspreid de ricotto voorzichtig over de cirkel in een gelijkmatige laag.
  • Verspreid hierover de pesto in een gelijkmatige laag.
  • Leg de tweede deegcirkel er bovenop. Zet een glas in het midden van de cirkel.
  • Snij het deeg van het glas naar de rand in 16 punten van gelijke grootte. Dit kun je het gemakkelijkst doen door het deeg eerst in kwarten te snijden, dan elk kwart door de helft en dan elk van de 8 puntjes weer door de helft.
  • Werk steeds met twee punten en draai ze beiden twee keer in tegengestelde richting

 

 

  • Druk de uiteinden samen en herhaal dit dan met alle punten, tot je een stervorm hebt.

 

 

  • Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het bladerdeeg mooi bruin is.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge