Recept voor heerlijke worteltjestaart

Wij zijn echt gek op carrot cake oftewel worteltjestaart. Vooral de combi met de glazuurlaag maakt deze taart goddelijk lekker!

 

Dit heb je nodig:

Voor de taart:

  • 6 eieren
  • 280 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram rozijnen
  • ½ sinaasappelschil, geraspt
  • 400 gram geraspte wortel

Voor de topping/frosting:

  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram roomboter
  • citroensap (van een halve citroen)
  • 100 gram poedersuiker

Hoe maak je het:

  • De taart:
    Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eieren, basterdsuiker, vanillesuiker en zonnebloemolie in de mixer tot het een egaal mengsel is en voeg dan het bakpoeder en zelfrijzend bakmeel toe.
  • Nu kun je ook de speculaaskruiden, walnoten, rozijnen en sinaasappelschil toevoegen aan het beslag. Dan is het tijd om de geraspte wortel erdoor te mixen. Laat de mixer nog even kort doordraaien, zodat de wortel goed door het beslag wordt gemengd. Maar doe dit ook weer niet te lang, omdat dan de luchtigheid verdwijnt.
  • Doe het mengsel in een ingevette ronde bakvorm (bijvoorbeeld met een doorsnede van 23 centimeter). De worteltjestaart kan nu in de oven. Bak de taart 1 uur, tot je er een satéprikker in kunt steken die er weer droog uitkomt. Het ligt aan je oven of dit een uur duurt of iets langer. Laat de taart vervolgens goed afkoelen voor je de frosting erop doet.
  • De topping/frosting:
    Zorg dat de boter op kamertemperatuur is als je begint met de frosting en klop die vervolgens zacht en luchtig in de mixer.
  • Voeg de roomkaas, poedersuiker en het citroensap toe en mix alles nog even goed tot een egaal mengsel.
  • Pas als de worteltjestaart is afgekoeld (heel belangrijk!), kun je ’m bestrijken met de frosting.
  • Garneer de taart vervolgens met een paar walnoten.

 

Dit recept komt van woonblog happystekkie.nl. Hier vind je, naast recepten, leuke DIY’s en handige tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge