Restje nasi of bami van de Chinees over? Maak een loempia!

loempia

Het is toch zonde om een restje nasi of bami van de chinees weg te gooien. Je maakt er heel snel met wat vellen filodeeg loempia’s van.

Benodigheden:

  • restje nasi (200 gram)
  • kurkuma, koriander, laos, cayennepeper, peper en zout
  • zak oosterse roerbak groenten
  • hamblokjes (150-200 gram)
  • bloem
  • water
  • filodeeg vellen

Bereidingswijze:

  • wok de groenten in een wokpan met olie. Voeg eventueel nog een teentje knoflook, wat kurkuma, koriander, laos, cayennepeper, zout en peper toe. Even goed doorwokken. Voeg daarna de hamblokjes toe. En wok dit nog even goed door. Voeg aan dit mengsel het restant nasi toe.
  • Gebruik vervolgens 2 velletjes filodeeg voor 1 loempia. Leg 3 eetlepels van de vulling in het midden en vouw de vellen zodat er een envelop ontstaat. En rol dit vervolgens op.
  • loempia vouwen
  • Maak een papje van een beetje water en bloem om de vulling dicht te plakken. Dus het bovenste deel van de envelop smeer je een beetje in met dit papje zodat het rolletje dicht blijft zitten.
  • Bak 5-8 minuten in de frituurpan van 190 graden. Of 20 minuten in de oven op 220 graden.
  • Laat de loempia’s even uitlekken op keukenpapier en ze zijn klaar om te serveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge