Te lekker – Schwarzwälder kirsch cupcakes

schwarzwalderkirschcupcake 

Vorig jaar zijn we op vakantie geweest naar het Zwarte Woud en daar heb ik natuurlijk de echte Schwarzwälder Kirsch Torte gegeten, echt goddelijk lekker! Daarom nu deze mini variant in vorm van een cupcake, zo blijven de calorieën nog enigszins binnen de perken. 

Ingrediënten:

  • 150 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram bosbessen (vers of diepvries)
  • kirsch
  • bosbessenjam
  • 3 dl slagroom
  • 200 gr pure chocolade

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain marie.
  • Klop de eieren en schep het zelfrijzende bakmeel erdoor.
  • Mix er dan de het chocolade mengsel en de suiker doorheen.
  • Schep de bosbessen erdoor..
  • Zet de papieren vormpjes in de holtes van de muffinvorm en giet elk papiertje halfvol met beslag. Bak de cupcakes in circa 25 minuten laat ze 10 minuten afkoelen, haal ze voorzichtig uit hun vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Halveer de cupcakes overdwars, bedruppel de bodem met kirsch en besmeer ze dun met jam.
  • Klop 2 dl van de slagroom stijf en leg op elke onderhelft een lepeltje geklopte room. Leg de bovenkant er er weer op en druppel op elke bovenkant ook wat kirsch.
  • Smelt in de magnetron de of au bain marie de chocolade met de rest van de slagroom. Roer goed door en laat 3 minuten afkoelen.
  • Overgiet de cupcakes met de chocolade en laat ze helemaal hard worden. bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Voor serveren garneren met een toef slagroom en een kirsch-kers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge