Sinterklaas: Speculaas poppen maken

speculaaspop

Het Sinterklaasfeest wordt nog leuker en lekkerder met de door jouw zelfgemaakte speculaaspoppen en het is helemaal niet moeilijk!

 

Voorbereiding: 20 min.
Wachttijd: 1 uur
Bereidingstijd: 25 min.

Ingrediënten

  • 150 gram koude boter
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 1/2 – 2 el koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2-3 el melk
  • garneeramandelen

Bereidingswijze:

  • Snijd de boter in blokjes.
  • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de basterdsuiker, zout en de koek-en speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boterblokjes en melk toe en kneed er een soepele deegbal van. Laat de deegbal minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Rol de deegbal op een met een beetje bakmeel bestoven werkblad uit tot een ½ cm dikke deeglap.
  • Snijd de poppen uit het deeg en leg deze op de bakplaten. Druk in elke speculaaspop een paar amandelen.
  • Bak de speculaaspoppen ca. 25 minuten in de oven. Laat de speculaaspoppen op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

Tips!
Kooktip: Voeg indien het deeg te droog is een beetje extra melk toe.
Variatietip: Maak met grappige uitsteekvormpjes ook eens andere leuke speculaaskoekjes.

Bron: Silvo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge