Slankere variant van Heksenkaas zelf maken

heksenkaas

Wij zijn echt fan van Heksenkaas. Voor wie het niet kent, het is een groene pittige dipsaus/smeersel. Heerlijk op een wit pistoletje of als dipsausje bij groenten of chips. Het is alleen vrij duur en zit bomvol calorieën. Je kunt dit heel makkelijk zelf maken met een stuk minder calorieën.

Hieronder het recept:

Benodigdheden:

  • 150 gram kruidenkaas (zoals Boursin, Paturain of eigen merk, liefst light)
  • 30 gram prei, alleen het lichtgroene gedeelte
  • 60 gram light mayonaise
  • 10 gram verse peterselie
  • snufje zout en peper
  • een paar druppels citroensap

Hoe maak je het?

  • Snij de prei in hele kleine stukjes en voeg deze samen met de peterselie, de mayonaise en een snufje zout en peper. Voeg als laatste een beetje citroensap toe. Mix het geheel goed door elkaar met een staafmixer.
  • Daarna doe je de kruidenkaas er doorheen en mix je het geheel nog eens goed. Je kunt eventueel nog een beetje poedersuiker toevoegen voor de smaak.

En klaar is je zelfgemaakte Heksenkaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge