Snel en lekker recept – Kip Fajita’s

kip fajitas

Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken met al zijn kleuren en heerlijke smaken. Dit is weer een smakelijk en heel makkelijk te maken recept en ook nog goed voor de slanke lijn met maar 372 calorieën per portie van 2 fajita’s.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 theelepel chilipoeder
  • 3/4 theelepel gemalen komijnzaad
  • zout en peper
  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s (geel en rood), gesneden
  • 1 rode ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
  • 1/2 theelepel geraspte limoenschil
  • 8 kleine tortilla’s
  • 125 gram pico de gallo* of salsasaus
  • 50 gram verkruimelde cotija kaas (dit is een Mexicaanse kaassoort of anders Parmezaanse kaas of geraspte kaas)
*  Het recept voor Pico de Gallo vindt je onderaan dit recept.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden C. Meng de chilipoeder , 1/2 theelepel komijn en 1/4 theelepel zout en peper en wrijf over de kipfilets .
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur . Voeg de kip toe en bak aan beide zijden 15 minuten totdat de kipfilet goudbruin en goed doorbakken is. Haal de kipfilet uit de pan en laat even rusten op een bord.
  • Verhit ondertussen de resterende 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paprika , ui, knoflook en de resterende 1/4 theelepel komijn en bak al roerend , tot de groenten licht gebruind zijn in circa 8 minuten.
  • Roer de limoenschil en 2 eetlepels water. Breng op smaak met zout . Warm de tortilla’s in circa 5 minuten op in de oven, en verdeel dan over de borden.
  • Snijd de kipfilet in stukken en beleg de tortilla met de kipstukjes, het paprika mengsel , de pico de gallo en de kaas. Serveer met partjes limoen.

Recept Pico de Gallo:

Ingrediënten voor 4 porties

1 middelgrote tomaat, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
1 vers groene pepertje, van zaad ontdaan en grof gesneden
2 takjes verse koriander, fijngehakt
1 bosuitje, fijngesneden
1 klein teentje knoflook, fijngesneden
een snufje zout
een mespuntje peper

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een middelgrote kom. Zet die afgedekt een halfuur in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge