Speelgoed tip voor onderweg – Xoomy Pocket

xoomy pocket  xoomy pocket dierenplaatjes

Van de week hebben wij de Xoomy Pocket Crazy Animals van Ravensburger getest en we zijn erg enthousiast! Het is een soort tekenmachine in pocket formaat, dus super handig op vakantie, bijvoorbeeld in de auto of het vliegtuig.

xoomy pocket inhoud

Hoe werkt het? 

In de doos zitten 12 “filmpjes” van dieren, dit zijn transparante ronde velletjes. Je kunt deze filmpjes in 3 zoom standen natekenen., 100%, 125% en 140%. Je kunt het zoomen makkelijk instellen. Voor 100% laat je het zoomvenster weg, voor 125%  en 140% plaats je het zoomvenster in de eerste of tweede gleuf. Ik moet er wel bij zeggen dat je het venster niet vast kunt zetten, dus voor kinderen is dit soms wat lastig,  omdat het snel verschuift tijdens het tekenen.

Je plaatst het dierenplaatje dat je wilt natekenen nu in de ronde uitsparing, zet het lichtje aan met de aan/uit knop op de achterkant, plaatst eventueel het zoomvenster en het tekenen kan beginnen!

xoomy pocket detail

Mijn zoontje was erg enthousiast over de Xoomy Pocket. Er zitten leuke dierenplaatjes tussen, en het natekenen gaat makkelijk en het resultaat is erg leuk.

De filmpjes kun je handig opbergen in een apart vakje, helaas zit er geen vakje bij voor de papiertjes. Bij de grootste zoomstand van 140% past het dierenplaatje niet meer helemaal op de bijgeleverde papiertjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat grotere papiertjes gebruiken.

Je hebt de Xoomy Pocket in verschillende edities: Crazy Animals, Manga, Ghosts en Dinosaurs.

xoomy compilatie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge