Theatertip – Pumps en Penalties vanaf januari 2016

Pumps-en-Penalties

Na het succes van de theatervoorstelling Vijftig Tinten……de Parodie, is het nu tijd voor een minstens net zo grappige opvolger Pumps en Penalties.

Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw…

Wie wint zijn hart, welke assepoester past de gouden pump? In deze musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff, natuurlijk Cruijff. Iedereen krijgt ervan langs. Het is pas erg als je niet genoemd wordt.

Deze parodie duurt precies 2×45 minuten plus blessuretijd met rust, sudden death en strafschoppen. Ieder theater verandert in een stadion.

Met Birgit Schuurman, Maaike Martens en Jolanda van den Berg.

Speelperiode: januari t/m mei 2016 in diverse theaters in Nederland 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge