Tips om kerst stress tegen te gaan!

christmas-stress

De december maand is de meest gezellige tijd van het jaar, maar ook meestal de drukste. Activiteiten met de kinderen in de kerstvakantie , eten met de familie, diners voorbereiden en cadeautjes kopen. Iedereen kan door deze drukte soms wat chagrijnig en gestrest worden en daar zit niemand op te wachten. Wij geven je wat tips om kerststress tegen te gaan, zodat het voor iedereen een gezellig kerstfeest wordt!

Plan vooruit

Maak van tevoren al lijstjes met dingen die je moet doen voor Kerstmis, zoals wat ga je koken en wat heb je daar voor nodig en welke cadeautjes wil je geven. Shop je cadeautjes online, zodat je niet in overvolle winkels op het laatste moment nog je inkopen hoeft te doen. En ook je boodschappen kun je tegenwoordig online bestellen en laten bezorgen, wel zo handig als je veel nodig hebt voor je kerstdiner!

Plan niet teveel activiteiten

De feestdagen zijn meestal een drukke tijd voor het hele gezin. De meeste kinderen zijn na het eerste half jaar school echt aan vakantie toe, dat merk je aan vermoeidheid en verminderde weerstand waardoor ze vaak verkouden zijn of ziek worden.  Plan daarom niet teveel, want veel activiteiten zijn al snel belastend voor kinderen. De feestdagen zijn bedoeld om leuk en gezellig te zijn!

Stel grenzen

Je kinderen mogen in de kerstvakantie vast wat langer opblijven en ze eten en snoepen in deze periode waarschijnlijk wat meer dan normaal. Probeer wel nog enigszins grenzen te stellen. Kinderen vinden het fijn om te weten wat er van hen verwacht wordt. Dit helpt hen hun verwachtingen te beheren, hun zelfbeheersing en geduld te ontwikkelen. Als je alle grenzen loslaat, dan geeft dat alleen maar stress voor een kind.

Geniet!

En probeer vooral te genieten van deze vrije dagen en het gezellig met elkaar samen zijn! En gaat er iets mis, nou ja, dan gaat er iets mis! Dat overkomt de beste wel eens!

Fijne kerstdagen! 

One Comment
  1. [* WordPress Security Firewall plugin marked this comment as “trash”. Reason: Failed GASP Bot Filter Test (comment token failure) *]
    Mensen kunnen zich zo druk maken. Haha. Ikke niet hoor. Ben ook al helemaal voorbereid. Fijne dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge