Tips om nog even voor de feestdagen geld te verdienen en te besparen

geld beparen

De feestdagen komen er weer aan, dus dan is het wel lekker om snel wat extra geld te kunnen besparen. De decembermaand is tenslotte al duur genoeg!

Hieronder een paar tips om geld te verdienen of te besparen.

 • Kortingssites. Waarom zou je het volle pond betalen als je tegenwoordig sites hebt die allerlei kortingen voor je op een rijtje hebben gezet? Check dus voordat je een aanschaf in een webwinkel doet even op bijvoorbeeld Acties.nl of er een korting van toepassing is. Snel verdiend toch!
 • Betaalde enquêtes doen. Ook al krijg je per vragenlijst niet veel betaald, als je elke avond een enquête invult dan tikt het ongemerkt toch lekker aan. Je kunt je aanmelden op sites als opinieland.nl, globaltestmarket.com
 • Shop met korting. Via shopkorting.nl kun je heel makkelijk met korting shoppen bij honderden (bekende) webwinkels. Maak een account aan en spaar zo ongemerkt een bedrag bij elkaar. Je kunt laten uitbetalen vanaf tien euro.
 • Zegeltjes plakken. Zegeltjes sparen bij de supermarkt levert tegenwoordig meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten. Bij Albert Heijn is de rente bijvoorbeeld 6% en bij de meeste grote banken is de spaarrente inmiddels gezakt onder de 1%.
 • Verkoop je spullen op marktplaats of facebook. Ruim je kasten eens op en zet spullen die nog goed en netjes zijn op marktplaats of een speciale verkoopgroep op facebook. Iedere regio heeft tegenwoordig wel zijn eigen verkoopgroep op facebook.
 • Koop eten goed in. Maak eens een menuplanning. Zo kun je gericht boodschappen doen en voorkom je dat je eten moet weggooien dat je achteraf toch niet gebruikt.
 • Gratis sporten. Zeg je sportschoolabonnement op en ga lekker buiten sporten of kijk eens online voor fitness apps. Hiermee bespaar je al snel € 15,00-€ 40,00 per maand.
 • Leen eens wat vaker wat. Waarom zou je spullen kopen die je amper gebruikt? Dus leen dat gourmetstel, die klopboor en een bladblazer eens. Er is zelfs een speciale site hiervoor, jipio.nl, hierbij wordt je facebook account gekoppeld, dus je leent alleen van mensen die je kent en je leent zelf ook alleen uit aan bekenden.
 • Word mysteryshopper. Ja echt, je kunt geld verdienen met shoppen! Als mystery shopper test je anoniem winkels en horecabedrijven op zaken als klantvriendelijkheid en dienstverlening. Je krijgt betaald per klus en je kunt shoppen wanneer het jou uitkomt (binnen de opgegeven dagen). Kijk voor meer info eens op mysteryshopperworden.nl
 • Oude mobieltje verkopen. Heb jij nog oude mobieltjes liggen op zolder? Deze zijn geld waard! Een aantal bedrijven willen graag betalen voor jouw mobieltje. Zorg er wel voor dat je al je gegevens hebt gewist voordat je hem verkoopt! Kijk voor meer info op zonzoo.nl en envirofone.nl
 • Koop eens B-merken. De reclames van de Lidl zullen je vast niet ontgaan zijn. Mensen moeten met een blinddoek proeven welk merk ze lekkerder vinden en dan blijkt vaak dat eigen merken net zo prima zijn als de dure A-merken. Door huismerken te kopen kun je 20-70% besparen op je boodschappen en dat is toch serieus geld!
 • Neem zelf je lunch mee. Lunch je altijd in de bedrijfskantine? Neem dan eens je eigen boterhammen mee, echt stukken goedkoper!
 • Bellen via internet. Bel je graag? Bel dan eens wat vaker via internet, bijvoorbeeld via Skype of Whatsapp. Zorg er wel voor dat je op wifi zit!
 • Beëindig je abonnementen. Heb jij ook een duur tijdschriften abonnement? Zeg deze dan op, en 9 van de 10 keer krijg je een goedkoop aanbod om toch lid te blijven. Je kunt natuurlijk ook tijdschriften bij de bieb lenen, dat is nog goedkoper.
 • Gratis producten met Scoupy. Scoupy is een handige app waar ze vaak gratis producten weggeven en dit zijn dan echt A-merken. Download de app, kijk welke producten gratis worden aangeboden, koop deze in de supermarkt, scan je kassabon in en een paar dagen later staat het aankoopbedrag al op je rekening.
 • Spit je vaste lasten eens door. Je ziet het telkens bij programma’s als “Dubbeltje op zijn kant”, je kunt meestal nog een hoop besparen op de vaste lasten zoals energiekosten, zorgverzekering, tv en telefoon abonnementen en andere verzekeringen. Wij gebruiken zelf al jaren pricewise.nl om te besparen op energie en zorgverzekering, een erg overzichtelijke site.
 • Koken voor een ander. Ben je gek op koken? Meld je dan aan bij de site thuisafgehaald.nl. Kook wat extra en verkoop je eten aan buurtgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge