Tips voor een opgeruimd huis

opgeruimd huis

De kerstspullen zijn de deur uit en ik ben maar meteen begonnen met de grote opruimronde. Inmiddels zijn 5 dozen met spullen naar de kringkoop en 2 vuilniszakken met troep liggen in de container. Ons huis ziet er weer netjes uit, maar hoe kunnen we het zo houden? Ik kwam onderstaande tips tegen om opgeruimd te blijven.

  1. Vind je een gekregen cadeau niet leuk, hou het dan ook niet. Geef het weg of breng het naar de kringkoop.
  2. Hou alleen kleren die je echt mooi vindt, al het andere hoort niet in je kast thuis. Dus geen oude kleding bewaren omdat je ooit een keertje iets gaat schilderen.
  3. Maak geen onderscheid tussen je zomer- en wintergarderobe. Zorg ervoor dat alles in je kast past. Zo niet…begin dan eens te kijken wat er nog weg kan.
  4. Digitaliseer. Bekijk welke papieren je kunt inscannen, zo kun je er altijd bij en het scheelt een hoop ruimte.
  5. Geef alles een vaste plek. Zo zorg je ervoor dat alles opgeruimd blijft en weet je ook meteen waar iets ligt.
  6. Maak dagelijks je aanrecht schoon en leeg en dit geldt eigenlijk ook voor je tafels en andere oppervlakken waar je spullen op kunt leggen. Zorg ervoor dat het leeg is, want als er eenmaal iets op ligt dan is dat op een of andere manier een magneet voor andere spullen.
  7. Als je iets nieuws koopt, gooi het oude dan weg. 
  8. Maak aan het einde van de dag even een opruimronde en zorg ervoor dat alles opgeruimd is voordat je gaat slapen. Dit is ook veel prettiger wakker worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge