Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout Cheesecake

Ook zo verslaafd aan de Karamel Zeezout repen van Tony’s Chocolonely? Dan hebben we hier een leuk en makkelijk recept voor je met de repen in de hoofdrol!

Wat heb je nodig:

  • 2 pakken Oreo koekjes of 1 pak bastogne koeken
  • 100 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 400 gram roomkaas (MonChou)
  • 2 repen Tony’s Chocolonely karamel-zeezout
  • 3 gelatineblaadjes
  • 200 gram fijne witte suiker
  • 125 ml slagroom
  • 70 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel grof zeezout

Hoe maak je het:

  • Verkruimel 2 pakken Oreo koekjes tot ze goed fijn zijn (dit kan in de keukenmachine, maar je kunt ze ook in een plastic zakje doen, deze dichtmaken en er met de deegroller overheen rollen)
  • Smelt op laag vuur de roomboter in een pannetje (niet laten koken!). Bedek ondertussen de bodem van de springvorm (22 cm) met een stuk bakpapier of vet deze goed in met bakspray. De zijkanten van de springvorm vet je goed in met wat boter.
  • Meng vervolgens de gesmolten boter goed met de Oreo-kruimels totdat er een egaal mengsel ontstaat. Bedek hiermee de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.  Zet hierna even weg in de koelkast.
  • Week nu minimaal 5 minuten de 3 gelatineblaadjes in een kommetje met 3 eetlepels water. Klop terwijl de gelatine weekt, 250 ml slagroom op met 50 gram suiker.
  • Laat nu  1 reep Tony’s Chocolonely alvast au-bain-marie smelten.
  • Voeg zodra de slagroom opgeklopt is in kleine beetjes de MonChou toe aan de slagroom. Zorg dat het mengsel stevig blijft.
  • Zodra de chocolade gesmolten is roer je de gelatine blaadjes er doorheen. Doe dit wel snel want anders wordt de chocolade weer dik. De chocolade voeg je toe aan het MonChou-slagroom mengsel en dit meng je rustig maar goed door elkaar.
  • Haal de bodem uit de koeling en giet het mengsel in de springvorm. Laat het nu afkoelen en opstijven in de koelkast. Minstens 1 uur, maar liever langer!
  • Nu beginnen we met de salted caramel te maken. Meng 1 theelepel vanille extract met 125 ml slagroom. Zet even weg.
  • Doe in een steelpannetje 200 gram fijne suiker met 100 ml water. Roer even door elkaar en zet het vuur matig tot middelhoog. Laat het water helemaal verdampen en ROER ABSOLUUT NIET! Uiteindelijk kleurt de suiker bruin. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Als de suiker bruin is dan voeg je al roerende (ongeveer) 70 gr roomboter toe tot het helemaal gesmolten is. Zet het vuur een standje lager.
  • Voeg nu ook de slagroom langzaam toe.
  • Voeg tot slot 1 tl grof zeezout toe.
  • Verdeel de salted caramel over de taart.
  • Hak nu de 2e reep in kleine stukjes en verspreid deze over de taart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge