TV-tip – Heel Holland Bakt!

heel-holland-bakt

Liefhebbers van bakken kunnen hun hart weer ophalen, Heel Holland Bakt is weer begonnen! Op 6 september was de eerste aflevering en maakten we kennis met de 10 bakkers van dit jaar die strijden om de titel Beste Thuisbakker van Nederland. Dit seizoen zijn er vier mannelijke deelnemers en zes vrouwelijke. Joris en Fina hebben het veld al moeten ruimen.

Het wordt gepresenteerd door Martine Bijl en een tweekoppige jury die bestaat uit banketbakker Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden.

heel holland bakt

Iedere aflevering heeft een thema. In elke aflevering voeren de kandidaten drie opdrachten uit:

  1. Signatuuropdracht. Bij deze opdracht moeten de kandidaten een klassiek recept bakken, maar ze moeten hier hun eigen wending aan geven.
  2. Technische opdracht. Hierbij krijgen de kandidaten een lijst met ingrediënten van een bepaald recept en moeten ze zien uit te vinden hoe het product dient te worden bereid. Deze opdracht wordt door de jury blind gejureerd.
  3. Spektakelstuk. Bij deze opdracht maken de kandidaten een ingewikkelder product, waaraan ze eveneens een eigen draai moeten geven.

Janny van der Heijden heeft al diverse kook en bakboeken uitgebracht. Ze heeft net weer een nieuw boek, Koken met Janny. Daarnaast bracht ze vorig jaar Heel Holland Bakt Feest uit.

Van het programma zelf is ook boek uitgebracht, maar dit betreft een vertaald boek van de Engelse serie waarop Heel Holland Bakt is geïnspireerd. Persoonlijk vinden wij die recepten wat minder.

Op 20 oktober komt er weer een nieuw boek uit, ditmaal wel geïnspireerd op de Nederlandse serie, en die heet Heel Holland Bakt – Het nieuwe grote bakboek. Je kunt deze nu al reserveren op bol.com.

heel holland bakt grote bakboek  heel holland bakt feest

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge