Vaderweek en ’t Heerlijk Voorlees Avondje

vaderweek

Wij hadden er nog nooit van gehoord, maar deze week is het vaderweek! Een leuk initiatief om vaders meer te laten voorlezen. De campagne Vaders Voor Lezen roept deze week vaders op verschillende manieren vaders op om meer voor te lezen.

 

Voorlezende vaders stimuleren het leesgedrag van kinderen enorm. Tijdens de Vaderweek van 16 t/m 22 november krijgen vaders (zolang de voorraad strekt) in de boekwinkel, bij aankoop van een boek, een Schoenboekje cadeau, met een verhaal dat geschreven is door de kinderboekenambassadeur, Jan Paul Schutten. Goed voor 15 minuten leesplezier voor vader én kind.

Vaderweek in de bibliotheek
Jonge kinderen kunnen in bibliotheken die meedoen aan de Vaderweek een vouwschoen krijgen om samen met hun vader of opa in elkaar te knutselen. De schoen kunnen zij samen zetten bij de bibliotheek om de week erna te komen kijken wat erin zit.

19 november – ’t Heerlijk Voorleesavondje
Sinterklaas is in het land, het is Vaderweek én donderdag 19 november is de Internationale Dag van de Man. Deze avond roept Vaders Voor Lezen alle vaders van Nederland op om hun baby, dreumes, peuter, kleuter of schoolkind minstens 15 minuten voor te lezen. Zo ervaren vaders hoe leuk het is om voor te lezen, en hoe leuk hun kinderen het vinden. ’t Heerlijk Voorleesavondje is een moment om vaders in Nederland in beweging te krijgen. Nadat ze één keer een Heerlijk Voorleesavondje hebben gehad, zullen ze vaker gaan en blijven voorlezen.

Vaders voor Lezen roept alle vaders (en moeders) om op twitter of Facebook te laten zien dat ze meedoen aan ’t Heerlijk Voorleesavondje door berichten (en foto’s) te plaatsen met de hashtag #voorleesavondje, of een foto te posten op facebook.com/vadersvoorlezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Schrijf mij in!