Zooo lekker Pulled Pork uit Guilty Pleasures

pulled pork broodjes

Sinds wij op een aantal feestjes Pulled Pork hebben gegeten zijn we fan van dit heerlijke gerecht. Maar helaas verklapte de kok het recept niet!

En toen vonden we het recept in het boek Guilty Pleasures van Sabine Koning. Je bent al veel vaker recepten uit dit boek tegen gekomen op onze website, want haar boek staat echt vol met heerlijke recepten en we zijn echt FAN van haar boek!

Dus hieronder het recept voor Pulled Pork.

Ingrediënten voor 4 personen:

* 1 kilo ribkarbonade
* 1 ui, fijngesneden
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 100 ml barbecuesaus
* 33cl donker bier

Voor de dry rub (variatie 1)

  •  1 theelepel cayennepeper
  •  2 theelepels uienpoeder
  •  2 theelepels gerookte paprikapoeder
  •  1 theelepel komijnpoeder
  • peper en zout

Voor de dry rub (variatie 2)

  • donkerbruine basterdsuiker
  • gedroogde tijm
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • komijnpoeder
  • zeezout
  • verse peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 150 graden. Maak vervolgens de dry rub door de cayennepeper, het uienpoeder, het paprikapoeder, het komijnpoeder en wat peper en zout met elkaar te mengen (of indien je voor variatie 2 kiest alle ingrediënten van variatie 2, deze ingrediënten mix en varieer je naar eigen smaak, suiker moet er altijd in zitten voor de stevige korst). Dep het vlees droog met een papiertje en ‘rub’ vervolgens de kruidenmix over het vlees. Zorg dat je alle zijden insmeert met de kruiden. Leg de karbonades vervolgens in een ovenbestendige (braad)pan met deksel.
  • Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en voeg ook de barbecuesaus en het bier toe. Doe de deksel op de pan en zet de pan 2,5 uur in de oven. Zorg dat je tussendoor wel af en toe checkt of er nog voldoende vocht in de pan zit. Zo niet, voeg dan nog wat bier toe.
  • Als het vlees na 2,5 mals is geworden, haal dan de pan uit de oven. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar, verwijder eventueel bot en roer de marinade nog even goed door het vlees. Zet de pan nog 10 minuten terug om de marinade extra goed in te laten trekken.
  • Serveer de pulled pork op zachte of harde witte broodjes en schenk er extra BBQ-saus overheen. Maar je kunt de pork natuurlijk ook gewoon als vlees bij je avond maaltijd eten.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge